diumenge, 17 de maig del 2009

ANI LORAK

16/05/2009:
Avui, dissabte eurovisiu, toca xerrar d’aquest festival. Eurovisió, per mi, és una de les manifestacions més decadents, arrogants, banals i ostentoses que om pot pensar. Cada any, sembla que el més important és fer-ho més espectacular que el certamen de l’any anterior, i amb aquesta premissa, les televisions publiques, les que paguem tots, malbaraten els impostos dels contribuents, amb aquest espectacle de culte a la vanitat i de luxe desmesurat que desborda tota concepció de bon gust i de despesa sensata. El pitjor és que pretenen vendreu com un acte de germanor i col·laboració entre tots (tots?) els països europeus. Tot i això, estaria bé que el nostre país també pogués participar, però no pot. Una clara demostració de la germanor d’Europa.

Però dins de tanta mediocritat, de tant en tant surten cançons que valen la pena. Una d’aquestes és “Shady Lady”, interpretada per la Ani Lorak representant a Ucraïna, l’any 2008. Va quedar en segon lloc, per darrera de Rússia, demostrant que els vencedors d’Eurovisió, molts cops ho són per interessos polítics.

La cançó en qüestió, és un tall de ritme electrònic, feta expressament per un festival d’aquestes característiques. La veritat és que tot el que envolta a aquesta cançó, em sembla una demostració de com es fan les coses ben fetes. Una cançó amb un so contundent, sense vestits ni accessoris estrafolaris, amb una coreografia i un espectacle que ajuda a percebre el matisos de la cançó, amb la cirereta del pastís, la cantant, que sembla tenir molt prestigi al seu país, amb una veu molt més que correcte, una interpretació que fa que et creguis la cançó, i una presencia física força atractiva. En definitiva, tot al servei de la cançó.

Penjo l’actuació al festival d’Eurovisió, i el vídeo clip. El vídeo clip cantat en ucraïnès o rus, i que demostra que el fet de cantar en anglès, només és una pura qüestió comercial. Artísticament, no hi ha cap motiu per cantar en anglès.

Ja sabeu, llums tancats, i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

Nacionalitat: Ucraïna.
Web oficial: http://www.anilorak.com/en/
Webs d'interès:

ANY: 2008
Àlbum: Shady lady











01 – Shady Lady
02 – The dream of brigter day
03 – I’ll be your melody
04 – Zhdu tebja
05 – Ja stanu morem

Shady Lady (Eurovisió)
http://www.youtube.com/watch?v=P8FbpoSLk2E


Shady lady (Vídeo clip en rus)
http://www.youtube.com/watch?v=84O8UeF8wJg&feature=related