dissabte, 24 d’octubre del 2009

JAPAN - Alien

23/10/2009:


A primers d’aquest mes d’octubre, es va celebrar una nova edició del Festival de Cinema de Sitges, que ha tornat a ser descaradament fantàstic un altre cop. Aquest Festival, està dedicat al cinema fantàstic (encabint tot tipus de matisos) gènere cinematogràfic que acostuma a oferir-nos histories que són veritables bunyols amb l’excusa que com és fantasia (o ciència ficció) tot s’hi val. Però afortunadament hi han excepcions, i quan aquesta es produeix, normalment esdevé una gran pel·lícula.

Aquest any, el Festival de Sitges, ha volgut retre homenatge a la saga de Alien, que és una d’aquestes excepcions que de tant en tant ens ofereix aquest tipus de cinema, sobretot les dues primeres entregues, ben diferent l’una de l’altre. La primera és lenta (en el bon sentit de la paraula) obscura i obsessiva, que et fa estar en una calma tensa constant. Dirigida per en Ridley Scott (Blade Runner) va ser en el seu moment, una pel·lícula innovadora en molts aspectes. La segona, "Aliens" és trepidant, amb una acció que no deixa espai a la calma tensa, i passa directament a l’estress. La resta de la saga és prescindible, però es pot veure molt bé.

Alien, també és el títol d’una cançó de Japan del seu disc “Quite life”. Aquest disc, és un d’aquells discos que per mi, haurien d’emmarcar-se i exposar-se en un museu. És una genialitat des de la primera nota fins la última, on podem gaudir de la veu d’en David Sylvian, el baix d’en Mick Karn (per mi un dels dos millors baixistes del món) i en general de tota l’atmosfera que creen la resta del grup. Aquest disc ens porta directament a moment d’extrema bellesa i sense ser un disc trist, també té moments d’extrema tristesa.

Malauradament no he trobat cap vídeo a la xarxa, i m’he l’he hagut de fer jo, i he aprofitat per fer un homenatge a “Alien”, una saga formidable, i un homenatge a Japan.

Per cert, en Mick Karn ha retardat la publicació de seu nou disc, però el podeu comprar ja, a la seva plana web.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 1979
Àlbum: Quite Life


















Alien (Vídeo clip no oficial)

Més cançons i més informació.