dissabte, 11 de juliol del 2009

KRAFTWERK - Pocket calculator (cantada en italià)

10/07/2009:
Aquests dies, el Tour de France a estat per terres catalanes. Bé. això no és nou, ja que tot sovint, hi passa. La novetat d’aquest any, és que ha creuat els Pirineus i ha arribat fins a Barcelona, mentre que altres anys es quedava a prop de Perpinyà.

Quan volem relacionar el Tour de France amb música, la primera relació que em ve al cap és amb Kraftwerk. Així doncs, la elecció seria fàcil, si no fos perquè aquesta cançó de Kraftwerk, no m’agrada massa. Així que he buscat un altre tema d’ells, per penjar, i en grups com aquest quartet alemany, només t’has de deixar portar pel atzar, i ràpidament tens el tema escollit.

Amb els Kraftwerk, a diferència d’altres grups, no em puc fer el “xulo” dient que els coneixia abans que ningú i que m’agradaven abans que ningú. La veritat és que era l’únic de la colla que no sentia cap admiració pel grup, de fet, tot el contrari. Però per sort un dia vaig veure la llum, i vaig començar a gaudir de Kraftwerk. Ho vaig fer just a temps per poder-los veure en directe, en un del pocs concerts que han fet al nostre país. Crec que en realitat era el primer cop que venien (o ja havien tocat en un Sonar d’abans?)

Va ser un concert sorprenent, ja que hi anava esperant un concert més aviat tranquil, i un punt fred, però em vaig trobar ballant, i fins i tot rient amb les bromes que feien els integrants del grup. Va ser un dels millor concerts que recordo haver viscut, i dels mes divertits.

La cançó que penjo, és un clàssic d’ells (Pocket Calculator) en una versió cantada en italià. He sentit aquesta cançó en alemany, en anglès, en francès, en japonès, i ara en italià. Per quan una versió en català? Hem de crear un grup al Facebook per demanar a Kraftwerk, que facin aquesta versió? Potser ho faig.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.

Que en gaudiu.

ANY: 1981
Àlbum: Computer World















Senzill: Pocket Calculator













































Pocket calculator (Actuació cantant en italià)




2 comentaris:

btretze ha dit...

Els has vist en directe!! Quina enveja!

A mi també em va costar una mica que m'agradessin, però ara em semblen espectaculars.

Per Sudamèrica van estar fent, fa poc, de teloners de Radiohead... però si hauria de ser al revés!!


Bé, jo sempre seré fan de The Model, però la veritat és que n'hi ha un munt que m'encanten.

música: ni temps ni espai ha dit...

Doncs sí, els he vist en directe. És que ja tinc quasi 30 anys de « carrera » (je, je)

Que van fer de teloners de Radiohead??!?!?!?!?! El món s’acaba. Passen unes coses molt estranyes.

The Model? I a qui no li agrada aquesta cançó? És brutal.

Salutacions