dijous, 22 de febrer del 2018

FALCO - Der Kommissar


22/02/2018:



El passat dimecres va ser un dia molt trist per la democràcia. Per una banda, la repressió espanyola a creat la sexta persona exiliada, en aquest cas, l’Anna Gabriel, que veient com les coses no pintaven gens bé, ha decidit refugiar-se (que no pas fugir) a Suïssa de la llarga ombra de la “justícia” espanyola. De moment, pel que sembla, serà el sinquè país europeu després de Bèlgica, Dinamarca, Holanda i Luxemburgque que deixa en evidència l’estat espanyol. És molt sospitós que el que Espanya considera un delicte, altres països europeus, no ho consideren pas.


Però ahir també va passar una cosa que encara és pot considerar més greu. Un MC, un “cantant” de RAP, va ser definitivament condemnat a 3 anys de presó pel contingut de la lletra d’una de les seves cançons. Sembla mentida, però és així. Una cançó et pot comportar 3 anys i mig de presó. El fet que no parli prou bé del rei espanyol, és prou motiu per ser considerat un delinqüent perillós que ha de ser engarjolat. Aquí podeu escoltar la cançó que li costa a Valtonyc, 3,5 anys de presó. I veurem que passa amb el Pablo Hasél, que pinta que seguirà les passes d’en Valtonyc. Sembla mentida, sobretot si considerem que les persones d’una determinada sensibilitat política i social, no només som constantment insultats i ultratjats, sinó que ens peguen (fins i tot gent amb uniforme) i darrerament disparen a les nostres cases amb balins, sense que ningú en pagui les conseqüències. De fet, si ens queixem, o mostrem algun tipus de malestar o de protesta, se’ns acusa de enaltiment de l’odi, o qualsevol cosa que acabi amb “odi”. Potser en parlo algun dia d’això de l’odi.

De fet, jo mateix, mentre escric això, no se si algun dia em trobaré amb algun comissari que voldrà parlar amb mi. Avui, ens podem esperar qualsevol cosa. La repressió judicial no té límits.

Per això avui he escollit la cançó de Falco, Der Kommissar. No per la lletra de la cançó, sinó per la figura del comissari perseguidor coneixedor de la seva impunitat i del suport que té de l’estat. A més a més, és un RAP.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i el so a tota canya.

Què en gaudiu.

Fem república.

ANY: 1981
Senzill: Der Kommissar




ANY: 1982
Àlbum: Einzelhaft