diumenge, 15 de setembre de 2013

REPUBLICA – Ready to go (Original mix)


14/09/2013:
Foto feta per l'Enric Bonmatí.


Normalment relacionem les cadenes amb opressió, amb alguna cosa que no ens deixa moure, o que ens fa estar aturats quan voldríem moure'ns. Les cadenes estan vistes com un símbol d'opressió que ens lliguen a coses o situacions de les que voldríem estar-ne ben allunyats. Veiem les cadenes com un instrument que els forts i poderosos posen als dèbils per oprimir-los o per evitar que els oprimits puguin deixar de ser oprimits i puguin ser lliures. Quan pensem en cadenes, el primer que ens ve al cap, és tot el contrari a llibertat, i directament ho relacionem amb esclavitud. Però en la Diada d'aquest any, hem pogut comprovar que les cadenes no sempre són sinònim d'esclavitud i opressió, i poden esdevenir un símbol de llibertat; de deixar d'estar oprimits i que la cadena pot estar del costat dels oprimits i en contra del opressor.

La Diada d'aquests any passarà a la nostra historia, ja que la mobilització feta ha estat tot un èxit. La mobilització consistia en fer una cadena humana que anés des del nord del país, fins al sud, sense que hi hagués cap tram sense omplir amb la presencia de persones que anhelen la independència de Catalunya; que anhelen ser lliures (Els catalans d'arreu del món, també ho han fet) La cadena, que reclamava la independència de Catalunya, va ser un exemple d'organització, sobretot si tenim en compte el pocs mitjans dels que es disposaven. Va ser un exemple de civisme, i ens va demostrar que podem ser ambiciosos en els nostres objectius, perquè capacitat per fer les coses, la tenim. Cada dia que passa, es fan més visibles les ganes i la voluntat d'aquest poble, el català, per ser lliure. Queda clar que estem preparats per anar allà on volem anar; i que hi volem anar.

És per això, que la cançó d'avui és “ready to go”, ja que estem preparats per anar allà on volem anar. I el grup és “Republica”. No hem digueu que fins i tot el nom del grup és adient? Ja que on volem anar, és a la República catalana. És una d'aquelles cançons que són tan bones, i que aconsegueixen tal èxit (comercial, artístic, crítica) que molts cops acaben matant al propi grup tot i que al mateix temps, visquin dels “royaltis” durant molts anys o de per vida. És una cançó de les que n'han fet mil remixos, i el més conegut, és un rock pop contundent (això de les etiquetes em supera) M'he decidit a compartir un mix menys conegut, però igualment bo, i d'estil més electro.


Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu.

ANY: 1996
Àlbum: Republica


Senzill: Ready to go


2 comentaris:

btretze ha dit...

Jajajaja! El primer que he pensat és: ha trobat una cançó que li quadra amb el que volia explicar, però és que també ha trobat que li quadri el nom del grup! Després ja he vist que tu també ho havies vist :)

Pel que fa a la cadena humana, diguin el que diguin, un gran èxit.

música: ni temps ni espai ha dit...

sí noia. quan buscava la cançó entre la meva "cole" i vaig veure aquesta, vaig pensar que era idònia al quadrat.

Sobre l'èxit de la cadena humana, no podem dubtar-hi, ja que els espanyols ja han començat la guerra diplomàtica (mira que arriben a ser quinquis)
Salutacions.