dissabte, 3 de març de 2012

RAMMSTEIN - Engel


03/03/2012:

L'altre dia vaig a anar a veure una exhibició de l'esport que les meves filles han decidit practicar. Twirling. És un esport poc conegut que podríem dir que és l'evolució del món de les majorettes, incloent dansa i gimnàstica rítmica. Bàsicament es tracta de seguir una coreografia amb unes grans influencies de la gimnàstica rítmica, i tot acompanyat del típic bastó de les majorettes.

És un esport amb molta dificultat i que necessita de moltes hores d'entrenament. Per una banda, has d'estar en forma i flexible per fer totes les acrobàcies que calguin, i fer-ho amb la gràcia i el “glamour” propi de les persones que es dediquen a la dansa que va més enllà del moure amb més o menys gràcia els malucs. I finalment, has de saber fer malabarismes amb un bastó metàl·lic. Bé, el millor és que veieu exemple. En el següent vídeo, es pot veure com l'equip de Japó es proclama campions del món en aquest esport, a l'any 2010.


Dues coses:
la primera és que si us ha impressionat el vídeo, viure-ho en directe, posa els pels de punta i la pell de gallina. Quan les coses surten bé (que normalment no surten bé donat l'alt grau de dificultat) arrenca del públic un fort sentiment d'admiració i et fa estar esperant la propera acrobàcia malabarística. Si teniu l'oportunitat de veure una exhibició d'aquest esport, feu-ho, sobretot els de les terres de l'Ebre, que allà estan les campiones de Catalunya. A Blanes també tenim un molt bon equip.

La segona cosa es que si heu vist el vídeo, haureu notat que entre les banderes del món, hi ha la bandera catalana. I és que el twirling és un dels esports on podem participar als campionat internacionals, d'una forma reconeguda. Un motiu molt important per donar suport a aquest esport. Aquí podeu visitar la plana web de la Federació catalana.

Durant la jornada d'exhibició, una de les cançons que vaig poder sentir a tot canya (cosa que no puc fer normalment) va ser “Engel” de Rammstein. Un grup força interessant en la seva proposta artística en general, encara que musicalment, potser s'han quedat una mica estancats., però sempre resulten espectaculars i provocadors. I concretament, la cançó, “Engel”, és una d'aquelles cançons perfectes en tot.Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats i el so a tota canya.

ANY: 1997
Àlbum: Sehnsucht


CD Single: EngelCD Single (Fan edition): Engel 

4 comentaris:

btretze ha dit...

No coneixia el Twirling, però sí que realmente m'ha semblat com gimnàstica rítmica, però enlloc de portar un aro, un llaç o una pilota, porten aquest pal.

No està mal. Jo sempre he estat més de gimnàstica esportiva, que no cal tenir gaire gràcia i te'n pots anar ensortint donant vots amunt i avall.

Les teves nenes s'ho han posat complicat, eh? Ara, que quan se'n surten segur que estan més felices que ningú.


Sobre la cançó, no la coneixia i m'ha agradat. Haig de fer-me ni que sigui amb un greatest hits de Rammstein perquè tenen cançons que realment valen la pena, però com tu dius, potser fa molt temps que es mouen en la mateixa línia.

música: ni temps ni espai ha dit...

S'ho han possat difícil, i a nosaltres també, ja que estan tot el dia practicant amb aquest bastó per casa, i qualsevol dia trencaran la tele o un vidre, o el que sigui.

Sobre Rammstein, . . Tot el CD es molt bo.
Salutacions.

Brian ha dit...

Ja saps, si baixeu a les Terres de l'Ebre a vore els campeons, pos, avisa'ns!!
Natros veiem l'equip de Tortosa cada setmana perque entrenen just despres del equip d'hoquei on s'ha apuntat el nostre xiquet. I la xiqueta, a patinatge artistica --- em sembla que passem per experiencies paregudes de la vida :)

música: ni temps ni espai ha dit...

Potser baixarem a les terres de l'Ebre, per endur-nos-en el campionat (je, je, je)
I i que sembla que passem per coses semblants. Això demostra que som persones molt vulgars i gens originals (je, je, je)
Salutacions