dijous, 8 de novembre de 2012

SKUNK ANANSIE – Selling Jesus (Vídeo Strange days) / Charlie big potato (Live Köln 2009)

08/11/2012:

No fa gaire, comentava que de tant en trobes de cop amb el teu passat, i això em va passar quan vaig veure que Skunk Anansie venien a tocar en directe a una sala barcelonina (sala amb vocació provinciana que només utilitza l'idioma de la metròpoli). Feia molt temps que no sentia parlar d'aquest grup, cosa que demostra que estic molt fora de joc, ja que durant aquest temps han publicat i han tocat arreu, fins el punt de ser convidats a tocar en l'entrega de premis de la MTV de 2009. I encara més temps que els vaig conèixer.

Els vaig conèixer gràcies a la pel·lícula “Strange days”, una magnífica pel·lícula que fa temps que no veig, però me la jugo i crec que és una d'aquelles pel·lícules que encara superarien fàcilment la prova del temps, sempre i quan no ens deixem enganyar per futileses. La banda sonora té entre altres cançons, “Selling Jesus” de Skunk Anansie, que em va impactar molt. Era un grup de rock “alternatiu” amb la presència de dos membres de raça negre, cosa que encara avui, resulta força estrany en un grup de rock. I la personalitat de la cantant (SKIN) resulta aclaparadora. Sense cap mena de dubtes, és d'aquelles persones que veus un cop, i costa d'oblidar.

La veritat és que al grup ja li vaig perdre la pista desprès d'aquesta magnífica cançó dintre d'aquesta magnífica pel·lícula. Però de qui sí vaig tenir notícies va ser de la SKIN, ja que va col·laborar amb un membre de THE PRODIGY, fent una cançó amb un vídeo clip que tots dos aconseguien transmetre una forta sensació de maldat només amb la mirada i unes estranyes pestanyes. Posteriorment, va caure a les meves mans, un CD de la SKIN en solitari, i va resultar ser un d'aquells CD's imprescindibles per a la vida humana, carregat d'emoció, sensibilitat i bellesa. Aquest disc em va sorprendre molt, ja que aparentment, estava força allunyat de l'actitud, que aparentment mostraven Skunk Anansie.

Amb motiu del concert de Skunk Anansie a Barcelona, he investigat la historia d'aquest grup, i com sembla que comença a ser una costum últimament, me'n penedeixo força de no haver seguit a aquest grup, que té un molt bon grapat de molt bones cançons, algunes fortes i agressives, i altres tendres i belles. Presento dues cançons del grup. Primer, la cançó que comentava abans “Selling Jesus” amb la versió de vídeo de la pel·lícula “Strange days”. La segona, un directe de 2009 de la cançó “Charlie big potato”, on podrem veure que no han perdut gens d'energia. Però no oblidem que no sempre són tant “canyeros”, tot i que segur que sempre saben ser molt “canyeros”.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 1995
Àlbum: Paranoid and Sunburnt

CD Single: Selling Jesus

Selling Jesus (Strange days) 
 
ANY: 2009