diumenge, 21 d’octubre del 2012

INXS – Mystify

20/10/2012:

Ahir per la nit, per fi vaig poder gaudir d'una actuació de NOUT. NOUT és un grup amateur (bé, si ells es volen anomenar així, no seré jo qui els hi porti la contraria) que entre els seus membres hi hi han dos companys de feina, i fan versions de clàssics del rock i del pop dels anys 80, 90 i 00. Ho fan de forma que no pretenen donar un aire diferent a les cançons, sinó que volen passar-ho bé, tocant unes cançons que els hi agraden i comparteixen aquest plaer amb la gent que els vulgui escoltar.

Van tocar en un local de Malgrat de mar, que es diu Sis-b. És un restaurant que sembla d'aquells de menjar “pijo”, dit amb tots els respectes. La veritat és que la pinta que fan els plats és força bona i sembla que siguin petites delikatessen, i molt importat , a un preu no excessivament car. Més o menys, a les 23h deixa de ser un restaurant, i passa a ser un bar de copes, amb MÚSICA en VIU. (Un fort aplaudiment. Un fet diferencial que cal destacar) és un local que està pensat per gaudir en tranquil·litat i suaument, d'una estona assaborint un bon cocktail i escoltant música sense despentinar-se. Com a molt, per a ballar assegut. És un local que es prou elegant com per reprimir el xivarri i la disbauxa, però en cap cas, és percep un ambient esnob o classista. Jo no soc massa amant de la música que normalment es deu programar en el Sis-b, però es d'agrair la seva existència i la ferma voluntat d'oferir-nos música en viu. Sense cap mena de dubte, la seva existència, ens beneficia a tots.

Tornant a NOUT, van començar una mica desubicats (No sé si han tocat altres cops, en locals d'aquest estil) i se'ls notava reprimits, ja que probablement no podien tocar com segurament ho fan habitualment (com un grup de pop-rock) i ho feien apropant-se al concert acústic, i amb molt poc espai físic. A mesura que van anar tocant cançons, anaven trobant la seva personalitat dins d'aquell entorn que (suposo) els hi resultava estrany.

La meva nota, en general seria un Bé alt, amb l'afegit de progressa adequadament. Repeteixo, no estaven en el seu habitat natural, i crec que se'n van sortir prou bé. El seu repertori jo només el puc compartir en un . . . 70%, però el van defensar molt bé, fins i tot cançons que per mi, són “desagradables” però que sense cap mena de dubte, agraden , i molt, a molta gent. El seu repertori a variat una mica des de que vaig parlar d'ells per primer cop (per aquell temps, només era un, el company de feina que tocava a NOUT) Malauradament, han caigut del “setlist” (com es diu ara) “This Love de Maroon 5, “El Pistolero” de Pistones, “Pride” de U2, “Escuela de Calor” de Radio Futura, “Sí” de Los Ronaldos o “Sweet Chlid o' Mine” de Guns'n'roses. També sé que abans tocaven “Alive and Kicking” de Simple Minds. També val a dir, que han afegit al seu repertori grans temes com “Where the streets have no name” de U2 o “Message in a bottle” de The Police, que per cert, van interpretar molt bé. Ara, em queda el repte, de veure'ls en el seu habitat natural.

En definitiva, que entre el local (i les seves copes. Com m'arriba a agradar la caipirinha!!!) i la música del grup dels meus amics, doncs la meva dona, una parella amiga i jo, varem passar una estona força entretinguda i agradable.

Van tenir el detall, de dedicar-me una cançó, cosa que agraeixo molt. Va ser un molt bon detall. La cançó que em van dedicar va ser “Mystify” de INXS. Si me la tornen a dedicar, els demano que ho facin imitant a INXS. En Dani ha de fer les “posturetes” del guitarrista i en Xevi, ha de fer de majorette amb les baquetes. Perquè em van dedicar aquesta cançó? Doncs no ho sé. És evident que saben que m'agrada molt, o potser perquè va ser la cançó que vaig presentar, el segon cop que vaig parlar d'ells. Ara torno a presentar aquesta cançó, però aquest cop, poso el vídeo clip. També he de dir, que INXS té un bon grapat de magnífiques cançons, que espero anar posant poc a poc.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya. Què en gaudiu.

ANY: 1987
Àlbum: Kick

ANY: 1989
Senzill: Mystify

Mystify

4 comentaris:

Brian ha dit...

Sona bé! M'alegro que heu passat una bona nit, i com dius, que queden llocs on es pot guadir d'una bona musica sense pretensions. Nosaltres també, fa 15 dies, vam sortir una nit (!!!!), a sentir un grup que ha format uns tortosins, i el nostre veí. Van tocar en un bar on crec que l'edat mitjana normalment deu rondar els 18 anys, i la quantitat de alcolhol consumida, deu igualar nivells anglesos. Feia gràcia, veure els amics dels grup - i pares - tots pels 40 anys o més amunt!, voltat per els joves habituals d'una nit de marxa, entre els quals molts alumnes meus !
La musica, també com t'ha passat a tu, no es precisament tot el que m'havia agradat en el seu temps, pero ara , amb el pas dels anys, tornar a sentir-la, pos, també te el seu gracia - Ultimo de la fila, duncan dhu! alejandro sanz, pero a meitat actuacio van passar als anglesos - police, joe cocker, - i van acabar amb rock català. Alguna cosa per tots els gustos, i amb 2 cerveses, es va animant la cosa.
Uf, INXS, ara feia temps que no els he escoltat ... a vore si busco alguna cosa. Ahir vaig estar escoltant Men at Work ;)
Bon diumenge!

música: ni temps ni espai ha dit...

En el meu cas, per un moment, (només per un moment) vaig estar temptat posar-me a tocar un altre cop. Ja m'ha passat. :)

Podries parlar d'INXS en aquella secció que vas començar a fer que es deia "que se n'ha fet de. . ."

Salutacions :)

Anònim ha dit...

Mare de deu! Quasi em salten les llagrimes! T'agrada Mistify, message in a bottle... Encara no esta tot perdut!
Ala, segueix aixi a veure si oblidem a la "poyeya".
I Per cert, pq amb el xevi i el dani si q surts i amb nosatres no? Jo si vols canto quan vinguis :P

música: ni temps ni espai ha dit...

Ostres!!! t'has dignat a deixar un comentari!!!!. Molt agraït :)
La meva teoria que diu que les cançons on canta un "tiu bo", tenen moltes mes possibilitats d'agradar-te que altres cançons, queda demostrada (jejejeje)

No vaid sortir amb en Xevi i amb en Dani. ells van venir fins als meus territoris, i això em facilita molt les coses.

A veure si et deixes veure mes per aquí. . . Salutacions.