diumenge, 1 de juliol del 2012

MECANO - Un año más


01/07/2012:


La setmana passada, es va acabar el curs escolar, i com és habitual, cada escola fa una cosa semblant a un espectacle on els infants de l'escola, mostren amb tota la il·lusió del món, les seves dots a sobre d'un escenari. Aquest any, a la meva filla gran li va tocar fer una coreografia de la cançó de Mecano, “Un año mas”. No ho va escollir ella, sinó que li va venir imposat per la tutora de la seva classe. Per mi no hi ha inconvenient. No me'n amago de dir que Mecano té moltes cançons que són molt bones, i una d'elles és aquesta, que a més per mi té un perfecte equilibri en moltes coses, ja que sense ser una cançó pretensiosa, tampoc és senzilla, no és moguda, però et fa moure lleugerament, i la lletra és suficientment estúpida com per què no et prenguis amb massa seriositat el que diuen, però és lo suficientment intel·ligent per no dir tonteries i retratar magníficament del que parla. I musicalment no me'n puc estar de destacar la frase final del sintetitzador, que simplement trobo sublim.

Tornant al tema de la coreografia, doncs durant les darreres setmanes, aquesta cançó s'ha tornat una constant a casa meva, i l'escoltada molt sovint. Malauradament, el tipus de societat en la que vivim, no deixa molt espai per la conciliació de la vida laboral i la vida familiar i no vaig poder veure la coreografia de la meva filla. I la molt punyetera, li fa vergonya ballar davant meu, i no em vol ensenyar com és la coreografia. Així doncs, m'he quedat amb les ganes.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 1988
Àlbum: Descanso dominical.

Senzill: Un año más







4 comentaris:

btretze ha dit...

No hi havia el típic pare que ho graba tot? Quina llàstima...

música: ni temps ni espai ha dit...

doncs no ho sé. Bona idea. Ho preguntaré.

Brian ha dit...

O potser l'escola té un bloc on van penjant coses .. amb permis, of course!
Sobre la no-necessitat de que les lletres de cançons pop tinguen gaire sentit, tinc una serie de apunts al cap - ara només fa falta escriure-los!! Potser d'aqui uns dies ...

música: ni temps ni espai ha dit...

Doncs no hi ha menar, i em quedo sense veure la coreografia de la meva filla.

I sobre la qualitat de les lletres de les cançons, per mi no es massa important. Mentre no diguin excessives tonteries, m'hi conformo. També és veritat que sempre s'agraeix una bona lletra.

Salutacions