divendres, 11 de maig del 2012

ANA TORROJA - Ya no te quiero (DIrecte 2000)


11/05/2012:

Mentres estic escrivint aquestes paraules, el més probable és que l'Ana Tarroja, estigui oferint un concert al Palau de la Música Catalana. És una cantant que es mereix per la meva part, un respecte, ja que és la cantant de Mecano, que era un grup que a mi m'agradava. Potser no era el grup que més m'agradava, però lo suficient com per comprar els seus discos i anar a més d'un concert d'ells. Però la carrera en solitari d'aquest cantant, de la qual penso que és més professional i que és pren més seriosament la seva carrera del que pot semblar a primera vista, doncs no la conec gens. De fet, només conec un dels seus últims senzills, i la cançó que presento avui, “Ya no te quiero”. Una pesa que considero molt elegant, amb un toc suau de ball, i que és d'aquelles cançons perfectes on es poden escoltar perfectament cada instrument i cada nota. La cançó, per mi és rodona.

Ja que parlo de un concert en directe, penjo la cançó en un directe televisiu de l'any en que es va publicar aquesta cançó. Personalment, l'imatge d'aquesta cantant, mai m'acabat d'agradar i no acabo d'entendre la mania que té de dur el cabell curt amb un pentinat i uns vestits que li donen un suposat aire“sofisticat” que crec que no l'afavoreixen gens. Durant la actuació que penjo avui, era l'època on la imatge de l'Anna Torroja, m'agradava força, tant en pentinat com amb la roba que utilitzava. De fet m'agradava molt, tot i alguns retocs quirúrgics que reconec que pertorben l'estètica global de la cantant durant aquesta època.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 1999
CD-Single: Ya no te quiero













ANY: 2000
Àlbum: Pasajes de un sueño.





















2 comentaris:

Brian ha dit...

Els Mecano si que conec, ei! Els vaig veure a Amposta, el '89.
El meu primer contacte amb la musica de la peninsula, en aterrar a Tortosa, va ser un cassete regalat de un alumne - Mecano en una cara, i l'altra Loquillo!
Despres, vaig comprar un LP dels Duncan Dhu, i els Ultimo de la Fila !! Uf!!

música: ni temps ni espai ha dit...

Lo de Mecano va ser molt fort, i probablement merescudament. Sobre els altres grups, doncs . . . . bé. deixe'm-ho córrer.

Salutacions.