dimarts, 17 d’agost de 2010

ROTERSAND - Lost

17/08/2010:


Aquest estiu, a més a més de gaudir de les meves filles, també he pogut gaudir de les series de TV, poden veure-les d’una forma normal i sense que ningú em faci anar malament. I ho dic pel constant maltractament a que som sotmesos per part de totes les cadenes de TV que pul·lulen per les nostres ones TDTeres. (i quan eren analògiques, també), tenint un menyspreu brutal pels que acceptem el pacte que ens ofereixen per veure una sèrie o programa.

La cosa està en que ens diuen que tal dia a tal hora, emetran una cosa que creuen que pot ser del nostre interès. Aleshores, nosaltres decidim que paga la pena fer que el nostre món s’aturi, i seiem davant del televisor per veure el que ens han ofert a l’hora i al dia que ells ens han proposat. De cop i volta, i sense avisar, el pacte que aviem fet, “Ells”, el trenquen unilateralment, sense donar cap tipus d’explicacions, canviant d’hora, de dia i fins i tot de format, allò que ens havien ofert. Això en el millor dels casos, ja que en altres ocasions, directament ho eliminen de la programació, i passat un temps, fent zapping, descobrim que ho estan fent un altre cop, i que ens hem perdut no sé quants capítols.

Si “Ells” no són fidels amb nosaltres, com esperen que nosaltres els hi siguem fidels? I tot per pura cobdícia. Si no obtenen la audiència esperada, o millor dit, desitjada, sembla que els hi entra un “telele” i comencen a perdre els papers. L’últim cop que m’ha passat a estat amb “Els Visitants” que feien a TV3. Vaig començar a veure-la amb poques esperances que m’agradés, però em va sorprendre, i m’hi vaig enganxar força ràpid. Però com era d’esperar, aviat van començar els retards en les emissions del diferents capítols, substituint-los per fer programes especials i fent-me perdre el temps, ja que no havia anat a tal lloc per poder veure la sèrie, o no m’havia preparat tal cosa, ja que veuria la sèrie, etc. I tot això a que porta? Doncs al nostre cansament com a espectadors, i aleshores o deixem de veure la sèrie (com feia jo fins ara) o decidim cercar a la xarxa, i ens “baixem“ la sèrie i ho veiem quan a nosaltres ens ve bé, i s’han acabat els problemes. Així perden la nostra fidelitat, i així, aconsegueixen perdre més audiència, amb lo qual, els desanima a fer altres series, ja que no tenen prou audiència, per culpa de la seva falta de fidelitat amb nosaltres; els seus clients. Els cas més brutal que he vist mai, és el de “Lost” a quatro. “Lost” és la sèrie més vista de tots els temps, i les audiències de quatro mentre la feien, eren molt baixes per dos motius. El primer, perquè havia molta gent que ja l’havia vist a la “2”. I altres se l’havien baixat d’internet. El segon motiu, és pel desori de quatro, amb els horaris i els dies d’emissió. En el meu cas, els vaig enviar a parir panteres i ja es menjaran la sèrie.

El problema de tot això, és que les sèries difícilment aconsegueixen grans audiències, i es cancel·len amb molta facilitat, durant amb sort, una o dues temporades, quan en realitat, se’n podria treure molt més suc de tot plegat. La cobdícia de les cadenes de TV cercant el màxim, fa que trobin el mínim i tots en sortim perjudicats. Algú podria dir, que enlloc de baixar-me les series, podria comprar els DVD’s. Però això té alguns problemes. El primer és que no entenc perquè m’he de gastar uns diners per culpa de la falta de seriositat de les cadenes de TV alhora d’emetre les sèries, i de les productores, que no exigeixen un mínim de seriositat quan venen aquestes sèries a les cadenes de TV. Un altre inconvenient per mi, és que per exemple, en el cas de “Els visitants”, TV3 m’oferia la possibilitat de veure-la en català, i en els DVD’s, els català no acostuma a sortir. Per tant cerco a la xarxa la sèrie en català, i així em baixo el producte exacte que volia veure, i que no puc comprar enlloc. Aquest segon motiu no és concloent, però en el meu cas, té la seva força.

Estic segur, que si les cadenes de TV, fossin fidels i serioses amb els seus horaris, totes les sèries, guanyarien molta audiència. Tal com funcionen actualment, jo, al primer fallo en el pla d’emissió d’una sèrie, la “cancel·lo” a la meva programació, i ja decidiré si deixo de veure-la, o me la baixo d’algun lloc.
I Parlant de “Lost”, això em serveix d’excusa per penjar la cançó amb el mateix nom d’un grup que es diu Rotersand. Rotersand és un grup de música electrònica del que no he sentit gran cosa, però que tot el que he sentit, m’ha agradat força. Fins el punt que un dels últims senzills d’Apoptygma Berzerk, no em va agradar massa, però el remix que va fer Rotersand, el trobo genial (algun dia he de parlar seriosament d’això dels Remixes) Malauradament, la cançó no té vídeo clip (o si més no, no l’he sabut trobar) i l’he hagut de fer jo, amb imatges de la sèrie de TV més vista en tota la historia. Sèrie, que no he vist, gràcies a la falta de seriositat, en aquest cas de quatro, però que és un defecte que comparteix amb totes i cada una de la resta de cadenes de TV, públiques o privades. Ja s’ho faran. Mentre no canviïn de política, ho tenen magre.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 2007
Àlbum: 1023

2 comentaris:

btretze ha dit...

Sobre el tractament de les sèries a les televisions, més que res comentar-te que en el moment en què a l'escala de veïns et diuen que t'has d'instal·lar una antena individual i aquesta val uns 300€, deixes de preocupar-te'n completament ja que la tele passa a ser un element decoratiu més del menjador.

Sobre Rotersand, la cançó que has posat m'ha agradat. Els vaig veure en directe, crec que de teloners de VNV Nation, i en viu em van agradar bastant. La cançó Exterminate annihilate destroy és la que em va agradar més.

música: ni temps ni espai ha dit...

300 euros!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sempre trobem a algú amb una situació pitjor que la nostra. A mi, se m’ha espatllat el reproductor de DVD, i mentre no el canviï, m’hauré de sotmetre a la tirania de les cadenes de TV.

Rotersand els conec gràcies a tu, quan vas penjar la cançó a la que fas referència. Des d’aleshores, he sentit més coses d’ells i totes amb molt bons resultats.