diumenge, 21 de març de 2010

THE BLACK EYED PEAS - Meet Me Halfway

21/03/2010:


Quan l’Espanyol va construir el seu nou estadi, mai vaig pensar en la possibilitat, que aquest espai pogués ser aprofitat per donar cabuda a concerts de gran format, tot i que era evident. Això demostra la meva poca capacitat per pensar.

Doncs sembla ser que al juliol, qui estrenarà aquesta forma de treure rendiment econòmic a l’estadi, seran Black Eyed Peas. Aquest grup, no m’hauria d’agradar, ja que el rap i jo, normalment no som massa amics, tot i que de tant en tant, l’excepció confirma la regla.

Els Black Eyed Peas, són un grup de rap, sense cap mena de dubte diferent, ja que enlloc d’aprofitar-se de la feina d’altres, creen la seva pròpia música, i construeixen les cançons des del principi fins al final pensant amb aquella cançó, buscant sempre aquell matís, que pot fer especial determinat moment de la cançó. Un altre cosa que els caracteritza, és la composició d’unes tonades, perfectes, enganxoses de mala manera i belles, normalment molt belles, amb l’afegit d’ena veu preciosa com poques com és la de la Fergie. L’última característica que m’agrada d’aquest grup, és que tot i ser un grup de rap, s’allunyen del tot del estereotip maliciós del “viu-rapit-i-deliquint-per-morir-jove-i-fes-ho-de-la.manera-més-superficial-que-puguis” amb que la majoria de grups de rap, ensinistren als joves, normalment de raça negre i de classes desafavorides, per perpetuar-los en aquest clixé tant perjudicial que no permetrà mai, que certes comunitats puguin prosperar com caldria. Tampoc és que els Black Eyed Peas siguin súper involucrat amb la societat, però si més no, no proporcionen actituds que impedeixen els creixement social de certes comunitats.

No, aniré al concert, encara que si tingues temps i diners, potser si. Em semblen prou interessants com per dedicar-los una estona. I no puc amagar que, apart de la seva veu, la Fergie, te característiques que em posen molt content i molt nerviós.


Us deixo amb un dels seus últims senzills, Meet Me Halfway, del seu darrer CD, on podem gaudir de totes les qualitats de Black Eyed Peas.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 2009
Àlbum: The E-N-D


Senzill: Meet Me Halfway


Més cançons i més informació.

2 comentaris:

Brian ha dit...

m'agraden bastant, potser no tot el que fan pero un bon grapat de cançons .... fa temps a la radio també van insinuar que possiblement Robbie Williams vindria al camp del Espanyol - se sap algo o va ser un rumor?

música: ni temps ni espai ha dit...

Hola Brian.
Sobre Robbie Williams no en se re. Ho sento.
Salutacions.