diumenge, 7 de març de 2010

BENNY BENASSI - Satisfaction

08/03/2010:


Avui dia 8 de març és el dia internacional de la dona treballadora i està molt bé recordar-ho un cop l'any. Això dels dies internacionals de "ves a saber que", és important, ja que ajuda a conscienciar a la societat de diferents problemes que té per superar.

Però això dels dies internacionals, també té la seva part negativa. Per una part, si s'abusa d'això dels dies internacionals, s'acaba banalitzant del tot la funció per la que es va crear el dia internacional de "ves a saber que". El segon i principal perill que tenen aquests tipus d'accions simbòliques, és precisament això, que si es queden en actes simbòlics, sense que vagin acompanyats de veritables actes efectius, sembla més una cosa per quedar bé, que no pas un fet important per tal de solucionar un problema real.

I la problemàtica que pateixen les dones treballadores, és real i ben vigent. El primer de tot, és reconèixer que totes les dones són treballadores, potser amb l'única excepció de les que són immensament riques i no els hi fa falta treballar per viure bé.

També s'ha d'acabar amb certes pràctiques existents al món laboral i que fa pocs dies es van posar en evidència, quan es va publicar un estudi on es deia que les dones cobren un 17% menys que els homes per fer la mateixa feina i amb les mateixes responsabilitats. Aquesta injustícia, s'acabaria si els salaris fossin públics per la plantilla de cada empresa.

També s'ha d'acabar amb la discriminació que pateixen les dones, pel fet de ser mares o ser mares en potència. Tenen problemes per poder progressar en la seva carrera, ja que es considera que una dona, pot quedar-se en estat i per tant tenir una baixa llarga. Desprèés reducció de jornada per lactància. Després reducció de jornada per poder criar al seu fill o filla, i finalment, demanarà constantment permisos perquè el seu fill o filla, s'han posat malalts o han d'anat a cal metge o metgessa.

I que ningú s'enganyi. Tot això avui dia, encara passa i es podria arranjar, si els nostres polítics fossin valents i tinguessin prou voluntat per fer les coses. Tot s'acabaria rapit, si tots aquests "beneficis" social que tenen les dones, estiguessin compartits pels homes. Si les dones tenen 40 setmanes per maternitat, els homes també. Reducció de jornada per lactància, pel pare també, i baixes als pares i a les mares (potser alternativament) quan els fills o filles estiguessin malalts.

Només cal voluntat de fer-ho, però no hi ha el hi ha d'haver. En definitiva, el dia internacional de la dona treballadora, si no va acompanyat d'altres mesures reals i concretes que afavoreixin l'acabament d'aquesta injustícia social, serveix de ben poc o encara pitjor, serveix per frivolitzar amb això dels dies internacionals de "ves a saber que".

Si ens aturem en els fets simbòlics, poc honor fem i poc favor fem a la memòria d'aquelles treballadores que van donar la vida, per defensar els seus drets de persones treballadores, indiferentment del gènere al que pertanyen.

És així, i com protesta per la falta de voluntat real d'acabar amb aquesta injustícia, que penjo el vídeo clip d'una cançó on surten dones treballant, encara que l'esperit del vídeo, no sigui precisament el reconeixement d'aquesta condició de les dones que surten al vídeo.

Ara que ja he demostrat que soc superguay, megaprogre i una persona compromesa amb les problemàtiques de la nostre societat, he de dir, que la cançó, és bonissima, el vídeo clip és bo, però no puc amagar, que no em cansaria mai de mirar-lo, ja que desperta en mi les meves més baixes passions.

Tot i això ultim, crec fermament, en tot el que he exposat.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 2002
Maxi: SatisfactionANY: 2003
Àlbum: HypnoticaMés cançons i més informació

1 comentari:

música: ni temps ni espai ha dit...

Hola.
Ja et vaig dir que no era bon moment per entrar aquí.
De totes maneres, el que vull denunciar, és que dedicar un dia a les dones treballadores, sense mesures reals per millorar les seves condicions, és metafòricament semblant a aquest vídeo.
Salutacions.
PD: i evidentment, el vídeo m'encanta, també, des del meu punt de vista més bàsic.