dissabte, 20 de febrer del 2010

RECOIL - Faith healer

19/02/2010:

El dia 12 de març, apart de veure i sentir a Nitzer Ebb, també es podrà veure i sentir a Recoil, projecte personal de l'Alan Wilder (ex-Depeche Mode) i això ho sé, novament gràcies a Btretze.

Un tàndem de concert que a molts pot sorprendre, però que fa temps que la col·laboració entre les dues formacions, és habitual (de fet, la cançó que penjo avui, és una mostra d'aquesta col·laboració)

Per mi és una incògnita, com pot ser un concert de Recoil, ja que té una música que aparentment no és per un directe "convencional", però tampoc seria el primer cop, que grups que aparentment no són de directe, després han resultat tota una sorpresa molt agradable, i la qualitat i l'habilitat musical de l'Alan Wilder, és inqüestionable.

També cal fer esmena, en forma d'anècdota, que Recoil potser és l'única formació britànica, que té un tema cantat originalment en català, i això és d'agrair, i potser caldria divulgar-ho mes. El tema en qüestio, "Vertigen", està cantant per la Rosa Torrás, que sembla ser que és una fan incondicional de Recoil, però en realitat no sé re d'ella. Intentaré esbrinar-ne algua cosa.

Penjo un tema que no és molt característic de Recoil, però és que m'agrada molt. Es tracta d'una versió de "Faith Healer" de The Sensational Alex Harvey Band, cantada per en Douglas McCarthy, el cantant de Nitzer Ebb. Recordo que quan vaig comprar el vinil (perquè en aquells temps, jo encara utilitzava vinils) vaig anar a casa d'un amic (hola Miguel) per escoltar-lo, i aquest amic, curiosament, havia aconseguit una versió de la mateixa cançó però feta per The Cult (encara no sé quina m'agrada més, encara que totes dues, superen, per mi, a la versió original)

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 1991
Àlbum: Bloodline


Maxi: Faith Healer


Més cançons i més informació

2 comentaris:

DooMMasteR ha dit...

Homeee! Recoil! Sense cap mena de dubte, l'Alan Wilder és dels meus favorits!

Diuen que una bona cançó t'ha de fer sentir quelcom, Amb vertigen he arribat a compartir l'angoixa amb la cantant :-)

La tinc publicada al meu bloc aquí www.doommaster.cat/comments.php?y=08&m=01&entry=entry080103-210302

música: ni temps ni espai ha dit...

La de The Cult, també és força bona. Un altre estil, és cert.

I si, ja vaig veure que la tenies penjada.

Si podeu, escolteu-la. És tota una experiència. Angoixant de debò.

Salutacions.