divendres, 18 de desembre de 2009

DURAN DURAN - My own way

17/12/2009:

Demà al Parlament de Catalunya, es farà un debat sobre que s'ha de fer amb les “corridas de toros”. Per la meva banda, la cosa la tinc clara. Tal com són avui, aquesta “fiesta” s'ha d'abolir, ja que és un cant a la tortura, a la crueltat i al sadisme, on tothom va a gaudir menys un, que sembla que és l'únic que té clar de que va tot allò. La cosa va de vida o mort. Per mi els conceptes “sadisme”, “fiesta” o “Vida o Mort” són del tot incompatibles, i per tant, aquest espectacle cruel (i això ningú ho pot negar) s'ha d'abolir.

Les “corridas de toros” són un espectacle de mort i sang, que no té re a veure amb una societat moderna, que precisament, ha de lluitar a mort, per fer desaparèixer la crueltat, el sadisme i l'enaltiment de la violència.

És cert que les “corridas de toros” tenen un cantó artístic i estètic molt potents, amb la peculiaritat que fomenta i glorifica la valentia intel·ligent, però paga un preu molt alt. Per tant, i mentres no canviïn radicalment, espero que les prohibeixin. Però em fa l'efecte que els nostres polítics, un cop més, demostraran que no són tan valents com els toreros.

Clar que si les “corridas de toros” són com ens les mostra Duran Duran en el vídeo que penjo, aleshores, m'hi apunto rapit, ja que això si que és una festa. Penjo la cançó en tres versions. La primera, és el vídeo clip oficial. La segona el la “night version” que algú s'ha currat el vídeo, i que és la versió que recomano, i MOLT. I per acabar penjo un directe de l'època, només per fans.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 1981

My Own Way


My Own Way (Live 1981)

Més informació i més cançons