dilluns, 12 d’octubre del 2009

ATAHUALPA

11/10/2009:

Demà és el dia que molts celebren la trobada entre dues cultures, i ho celebren amb l’alegria i l’orgull de qui creu que ha fet coses importants i que per això és envejat. Demà, sense cap tipus de complexos, molts estaran contents del que es celebra veient que tot va anar bé, tot va bé i tot anirà bé.

Curiosament, no tothom pensa el mateix. No tothom pensa que aquell encontre entre dues cultures (eren més de dues) va ser positiu. De fet pensen que va ser una gran catàstrofe, i és que molts sabem com se les gasten alguns, quan decideixen que ells són millors i més “universals” que ningú.

Demà, altres pobles, celebrarien el que s’hagi de celebrar, però segur, que tindrien un moment, per demanar perdó, enlloc d’anar pel món, com si fossis els amos del món.

Bé, com he dit abans, no tothom pensa que el que va passar fa una mica més de 500 anys va ser bo, i són precisament els de la cultura “trobada” (i que no tenien cap ganes que els “trobessin”) els que se’n recorden dels genocidis i exterminacions massives, dels esclavatges, i les conversions “voluntàries” al catolicisme. I encara ens hem de sentir, per part d’algun rei, que “el castellano jamas fue impuesto a nadie”.

Qui ens fa recordar que el món no és tant maco com els que demà celebren coses, són un grup peruà afincat a Itàlia, que van aconseguir fusionar la electrònica amb la sonoritat de la música andina, i ho van fer sense perdre identitat, i reivindicant la seva cultura. I ho van fer bé, amb un so contundent i sense nostàlgies barates que no porten enlloc, però sense amagar-se de re i amb el cap ben alt. Això sí, segurament haurien de millorar la posada en escena i les coreografies.

Dedicat als que demà, tenen alguna cosa a celebrar.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

Nacionalitat: Perú / Itàlia.
Web oficial:
Webs d'interès:

ANY: 1990















01 – Ultimo imperio 6:55 (Persi / Collino / Gemolotto)
02 – Ultimo imperio (tendenthia mix) 8:35 (Persi / Collino / Gemolotto)
03 – Ultimo imperio (Reprise) 2:55 (Persi / Collino / Gemolotto)

Ultimo imperio (Versió curta – Actuació a la RAI)

3 comentaris:

Temps de Paraules ha dit...

hola,
veient el tipus de música que sembla que habitualment t'agrada, potser t'interessa aixó ... :)

he vist que al BBC aquesta setmana emeten un documental sobre l'electronica dels 70/80, Synth Britannia. Segur que no tardaran a emetre la programa aqui, traduida, al C33 o algun canal digital de música. Estarem al tanto ja que pinta bé.

Aqui tenen penjat el trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=nNiGnTSrL5o

Temps de Paraules ha dit...

PD, soc en Brian, no m'havia fixat en que no he canviat el compte de blogger abans d'enviar el misstage

música: ni temps ni espai ha dit...

Hola Brian.
Dues coses.
La primera és que veig que tu també tens doble personalitat. :)

La segona, gràcies per l’avís. Estarem atents. El trailer és impagable.
Salutacions i moltes gràcies.