divendres, 11 de setembre de 2009

LLUÍS LLACH - País petit

11/09/2009:
Avui fa quasi 300 anys, un petit país de la ribera del Mediterrani va ser envaït pels castellans i pels francs. Ara, aquestes dues potències es fan dir Espanya i França, i després d’una llarga guerra, que ens volen vendre com una guerra civil, però que hi van participar directament les grans potències europees, van convertir aquell país en terra de conquesta i al seu poble en un poble explotat i espoliat. Ho van fer amb la força de les armes, i després d’un setge, que fa que altres setges que han patit altres pobles a finals del segle XX, semblin poca cosa.

Amb el pas del temps, l’opressió que es va mantenir amb la força de les armes, s’ha anat transformant en armes educatives i socials, que fan que avui dia, el poble conquerit, estigui adormit i anestesiat. De fet, molts no saben el que va passar, ara fa quasi 300 anys.

Però l’opressió, avui dia encara continua amb la mateixa força que fa quasi 300 anys, ja que les autoritats espanyoles han prohibit a un petit ajuntament d’aquest petit país, que faci una consulta a la seva ciutadania, sobre si aquest petit país conquerit, ha de ser lliure o no. Al mateix temps, ha premés que unes persones que es manifesten descaradament anti-demòcrates, es manifestin en aquest mateix petit poble d’aquest petit país, reclamant, que aquest petit país, continuï sent una terra conquerida.

Sembla mentida que aquestes coses passin dins la Europa del segle XXI, dins d’un estat que es diu a ell mateix demòcrata, però que no permet als ajuntaments fer consultes populars, ni és capaç de fer una llei de memòria històrica, com la que han fet altres països. Ni és capaç de condemnar a antics dictadors, i que permet que grups que poden provocar aldarulls públics i que es declaren anti-demòcrates, es manifestin clarament, mentre uns altres són reprimits sense poder ser consultats pel seu ajuntament.

Aquest petit país de la ribera del Mediterrani, que a la Europa del segle XXI segueix oprimit després de quasi 300 anys, és Catalunya (Països Catalans)

Per això penjo una cançó d’en Lluís Llach sobre aquest petit país. Sobre com volem que sigui.

Salutacions i independència.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Lluitem, pacíficament, però lluitem.

Nacionalitat: PPCC.
Web oficial: http://www.lluisllach.cat/
Webs d'interès:
ANY: 1992
Àlbum: Ara, 25 anys en directe01 – El Bandoler
02 - L'estaca
03 - La Madame
04 - Jo sé
05 - La gallineta
06 - Ítaca
07 - País petit (Vídeo no oficial)
08 - Aprendre
09 - Els meus ulls aquí
10 - Maremar
11 - Astres
12 - Roda
13 - Torna aviat
14 - Esquizoclub
15 - Insumbís
16 - Valset per a innocents
17 - Vaig i vinc

País petit (Vídeo no oficial)