dilluns, 5 d’octubre del 2009

EL AVIADOR DRO - Himno aéreo

04/10/2009:


Aquest cap de setmana, s’ha celebrat a Barcelona la “Red Bull Air Race”, que diuen que és la F1 de l’aviació. Crec que exageren, però el que és cert, és que genera expectació, i les platges de Barcelona s’omplen per veure aquest espectacle d’acrobàcies aèries. Aquesta cursa m’ha fet pensar amb El Aviador Dro y sus Obreros Especializados.

El Aviador Dro y Sus Obreros Especializados, és un grup molt important en el panorama de la música espanyola. Ja que si bé, no han conquerit mai les llistes de vendes, han mostrat una iniciativa i una empenta, que va servir per crear un dels primers segells discogràfics independents, amb èxit econòmic, i des d’aquí, fomentar les bases per fer que el pop i el rock fet a Espanya i en castellà, deixés de ser una espanyolada, per passar a ser una cosa que el públic es prenia seriosament.

Artísticament, El Aviador Dro y sus Obreros Especializados, tenien (i tenen) una proposta que va enllà de la música, ja que creen tot un programa de declaració de principis sobre les posicions que pren el grup davant diferents aspectes de la vida. És inevitable la comparació amb Devo, ja que per mi són molt similars, encara que potser el Aviador Dro, en l’espectre visual m’agraden més i es creuen més el rotllo de la ciència ficció, i els Devo, es deixen seduir massa pel punk.

Ja que la Red Bull Air Race, m’ha servit d’excusa per presentar a El Aviador Dro y sus Obreros Especializados, tot dins d’un ambient aeronàutic, la cançó que presento és “Himno Aereo”. Un Playback de l’època, i un directe a Lima del l’any 2005.

Ah! Per cert, no fa gaire, van ser per les nostres terres, i jo sense saber-ho.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 1985
Àlbum: Cromosomas salvajes











Senzill: Himno Aéreo












Maxi: Himno aereo












ANY: 2005
Himno aéreo (directe pirata a Lima)