dissabte, 5 de maig del 2012

PASTORA - Lola


04/05/2012:
 
Avui han tocat Pastora a la Sala Salamandra, i aprofito això per parlar d'aquest grup, del que he sentit ben poca cosa, però lo poc que he sentit m'ha semblat força interessant. No sé si bones cançons o no, però si mes no, sí que han despertat la meva curiositat d'escoltar-los atentament algun dia. Però com a tants altres grups, només els hi he pogut dedicar aquests pensaments i allò que l'atzar m'ha ofert.

Suposo que aprofiten aquests concerts que faran durant aquest mes, per presentar el seu nou àlbum, cantat en català, cosa que personalment agraeixo, ja que obre una mica més el ventall de música cantada en català, que fins no fa gaire, ho hem de reconeixer, feia cert ferum a “cumbaià”. Ara, cada cop és més normal cantar en català el diferents estils i diferents etiquetes musicals. He de reconeixer també, que Pastora em feia una mica de “ràbia”, no només perquè no cantessin en català, sent qui són i venint d'on venen, si no que a més de fer-ho en castellà, ho fessin utilitzant un accent que els hi és del tot aliè. I encara em feia més ràbia, quan afirmen que ho fan de forma natural. De forma natural, és canta en l'idioma propi. Quan s'utilitza un altre idioma que no és el propi i a mes, es força l'accent, de natural no en té rés, i és una pura qüestió mercantil i de marketing. Que en el fons, no te rés de dolent, però si us plau, que no em vulguin prendre el pel, amb lo que es fa de forma “natural”. I si es fa de forma natural, encara és mes greu, ja que és un símptoma evident, que hi ha algú que té més influència en els nostres sentiments, emocions i pensaments que la nostra família més propera. Potser estic foten la pota, ja que potser la Dolo, (la cantant) canta amb el seu idioma i el seu accent naturals, tot i que l'he sentit parlar, i em fa l'efecte que no m'equivoco. El que passa és que com és un costum “habitual” dintre dels grups catalans, doncs . . .

Be. Ara que canten en català, és cert que han guanyat punts i segur que han pujat posicions dins de les meves prioritats. Si he d'escollir entre dos grups que musicalment m'han encuriosit d'una manera semblant, si n'hi ha algun que canta en català, guanya la partida, i els altres hauran d'esperar un altre moment. M'agradaria presentar el seu nou senzill, “un altre galàxia”, ja que és un esplèndida cançó, força enganxosa, i si aquest fos un país normal, seria clarament candidata a cançó de l'estiu, però com no ho som, doncs el més probable és que passi desapercebuda, i fins i tot rebutjada per algunes persones que pensaran que com està cantada en català, no cal donar-li masses oportunitats. No presento aquesta cançó perquè encara no té vídeo, però podeu escoltar-la si busqueu un mica per la xarxa. La cançó que presento, és la seva cançó bandera, “Lola”, de la que no m'estranyaria que n'estiguessin fins els dallonses, però és que la cançó s'ho val. Ja veieu que no rebutjo l'idioma i l'accent forçat que abans criticava, però això no treu que ho trobi del tot innecessari i fins i tot una mica . . .

Només em resta desitjar-los “molta merda” en aquesta nova aventura carregada paradoxalment de valentia i normalitat.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 2003
CD-Single: Lola














ANY: 2004
Àlbum: Pastora

























PASTORA


-->
Nacionalitat: Països Catalans

ANY: 2003
CD-Single: Lola














-->
ANY: 2004
Àlbum: Pastora



















-->
01 - Un Cuaderno Lleno De Cuentos
02 - Lunes
03 - Mirona
04 - Una Manana
05 - Tengo
06 – Lola
07 - Un Hombre Sin Tabaco
08 - El Aperitivo De Las 12
09 - Mentira
10 - Runner
11 - Paisajes De Agosto
12 - Una Ducha Y Un Cafe
13 - La Cultura
14 - M.A.R.S
15 - Lola (Remix)

ANY: 2012
CD: Un altre galàxia.


01 - Semblava Mentida
02 - Carícies
03 - Una Altra Galàxia
04 - Mals Hàbits
05 - Penso En Tu
06 - Sentit De L'humor
07 - 1+1=1.000
08 - Planetes Marins
09 - Dolços Somnis
10 - Quan La Mercè Està Contenta!
11 - Em Vindrás A Buscar



diumenge, 29 d’abril del 2012

DE/VISION - Flavour of the week (Directe 2009)


29/04/2012:

Hem passat una setmana (. . . llarga) amb força contrastos emocionals que ens feien passar d'un bon gust de boca, al mal gust de boca i així un cop i un altre cop i un altre cop (futbolísticament parlant, ja que si parlem d'economia o de política, el mal gust de boca és constant) Varem començar amb molt bon gust de boca, quan el Bayern de Munic va guanyar al R. Madrid a l'últim minut de partit. Però tot va canviar quan el Chelsea va guanyar al Barça en el temps de descompte de la primera part del seu partit. La cosa es va posar pitjor quan el dissabte, el R. Madrid va guanyar al Barça en el Camp Nou, perdent pràcticament d'aquesta manera l'equip català, qualsevol possibilitat de guanyar la lliga d'aquest any, en favor de l'equip “merengue”.
La cosa encara es va posar més agra, quan el Chelsea, va eliminar de la Champions League al Barça, quant tots teníem la remuntada del Barça com una cosa segura. Per sort, al dia següent va ser el R. Madrid, contra tot el que es podia pensar, el que va estar eliminat de la Champions League sense que la seva remuntada tampoc es deixés veure. Tot això, amb gols als temps de descompte, als últims minuts, tandes de penals esbojarrades, posant encara més carrega emocional, ja que de cop i volta, les coses canviaven la tendència que portaven i finalment han esdevingut uns finals sorprenents.

Per acabar, tot aquesta orgia emocional, en Pep Guardiola va anunciar que no renovaria per continuar entrenant al Barça més exitós de la historia. Ací també hi va haver carrega emotiva, ja que fins un dia abans, tothom deia que la renovació d'en Pep Guardiola era segura. Personalment veia clar que en Guardiola no seguiria, ja que havia deixat passar massa temps i masses oportunitat oportunes per anunciar la seva renovació. Així doncs, un altre cop, quant tothom donava per segura una cosa, de cop i volta, no és com la gent es pensava, i de la satisfacció i seguretat sobre la renovació de l'entrenador del Barça, varem passar, a la por i la la incertesa un esdevenidor difícil. Però de cop i volta, les nostres emocions tornen a patir un altre canvi de sentit, quan la directiva del Barça fa un roda de premsa molt ben estudiada per suavitzar la tristor de la marxa d'en Guardiola, i alhora anuncia una sorpresa força agradable, com és la contractació de primer entrenador del Barça, al Tito Vilanova, convertint lo que semblava en el temut canvi de cicle, en un simple canvi d'etapa dintre del mateix cicle. Sobre en Pep Guardiola, crec que es mereix un a entrada per ell sol, i ja la faré quan tingui temps.

És d'aquesta manera, com hem anat passat d'un bon gust de boca a un mal gust de boca i viceversa, durant aquesta última setmana (. . . llarga) I aprofitat que aquest dissabte, DE/VISION toquen a Barcelona, i que una de les seves millors cançons és titula precisament “Flavior of the week”, doncs no puc passar la oportunitat de presentar avui aquesta cançó. És una cançó perfecte en tots els sentits, i de fet, porto tota aquesta setmana escoltant-la a totes hores. La poso en un directe de l'any 2009., per que ens puguem fer una idea, de com és quest grup en directe.

Per cert. En les tres entrades que h fet de DE/VISION; he parlat de futbol. És casualitat, o és que parlo massa de futbol?

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 2007
Àlbum: Noob


















CD-Single: Flavour Of The Week


















ANY: 2009