dissabte, 4 de maig del 2013

PASTORA – Un altre galàxia (Directe)


04/05/2013:


Des de que vaig obrir el blog, sempre he pogut parlar de les excel·lències del Barça, en el seu joc dins i fora del camp, fins i tot, m'he permès el luxe de parlar en alguna ocasió de moment especialment dolorosos del màxim rival. Ara fa mes o menys un any ja em va tocar parlar d'un mal moment pel Barça, però només semblava això, un mal moment. El Barça, tot i el mal moment de fa un any, segui sent un equip d'un altre galàxia. Però aquest cop, la cosa es diferent . El Barça ja no pot dir que és el millor equip del món, Tot sembla que ara ho serà el Banyer de Munic, que en les semifinals de la Champions League d'aquesta temporada, ha passat per sobre del Barça com una piconadora. Ara, sembla que l'equip d'un altre galàxia serà el Bayern de Munic.


Tot això, em va de conya per posar la canó de Pastora, “un altre galàxia”, que ja la volia posar ara fa exactament un any, una cançó que s'enganxa com una mala cosa, i casualment, aquest trio barceloní, toquen al teatre Coliseum. Poso la cançó en un directe estrany, ja que sembla que sigui un assaig amb public. A part de la cançó “Un altre galàxia, en toque un altre que no està gens malament. De fet, sembla que sonin força bé en directe.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu.

ANY: 2012
CD: Un altre galàxia.





dimecres, 1 de maig del 2013

HEAVEN 17 – Crushed by the wheels of industry


01/05/2013:

Avui és 1 de maig, dia que es commemora el dia del treballador (i treballadora). És una festa més, que aquesta societat de culte al tant-se-m'en-fotisme, ha esdevingut de caràcter lúdic, i a deixat de ser una festivitat reivindicativa, i de reflexió sobre el perquè de les coses. No demano una massiva assistència a les manifestacions. De fet, no hi crec massa en les manifestacions, si no van acompanyades d'actes menys simbòlics, però més efectius, i evidentment pacífics. El que dic, és que en un dia com aquest, enlloc de plantejar-nos un dia de platja intranscendent, o un viatge llampeg o ves a saber quin tipus de banalitat, potser ens hauríem de parar 5 minuts a pensar perquè es festa avui. Hauríem de pensar en perquè tenim vacances pagades, seguretat social, subsidi d'atur, pagues extres, dos dies de descans setmanal, sou mínim, acomiadament indemnitzat (lliure, però indemnitzat) jornades de 8 hores. Hauríem de pensar perquè els nostres infants no poden treballar per a ser explotats, perquè tenim representació sindical (encara que la ignorem completament, hauríem de reflexionar sobre el luxe que representa això, i perquè no ho fem servir amb tot el potencia que té) Hauríem de pensar perquè tenim normatives de protecció i seguretat laboral, que impedeixen que tinguem malalties i deformacions físiques per conseqüència de la nostra activitat laboral (hem de pensar no només amb les activitats que porten un rics imminent, si no també amb coses que ens perjudiquen cada dia una mica, com per exemple, la gent que es davant d'un ordinador, ha de saber que la seva vista es veurà perjudicada abans d'hora, o que té possibilitats de tenir artrosis als canells de forma prematura.

Hauríem de pensar que re de tot això ens ha estat regalat. Bé, de fet a nosaltres sí que ens ho han regalat, i no ens ho hem guanyat, ja que qui s'ho va guanyar van ser els nostres avis, amb una lluita social, que ara veiem . . . “antiquada” i massa compromesa. Suposo que és precisament, per això, que no ens ho hem guanyat, que pensem que són coses tan naturals com que el aigua mulli, o que bufi el vent. I per aquesta mateixa raó, es que deixem que ens ho treguin sense resistir-nos-hi.

Enlloc de reflexionar sobre el que tenim, el més probable, és que ens dediquem a organitzar una costellada, amb un partit de solters contra casats, i que en la sobretaula, quan el vi, la cervesa i els cigalons, (o potser sense aquest additius) ens dedicarem a posar en el mateix sac tot allò que sigui susceptible de ser criticat i posarem verds, de la mateixa manera a polítics, empresaris, banquers i sindicalistes (bé, els empresaris potser no es vegin afectats per les critiques sobre-tauleres)

Bé, la nostra societat es mereix tot el que li passa i de fe,t no es mereix el que encara té, i per tant, ho perdrem.

La seducció que el costat foc em fa, cada dia és més profunda i més efectiva, i ja he començat a delirar pensant que potser seria bo votar al PP, a veure si ho acaben de petar tot d'una vegada (bé, també podria votar al PSC o a CiU i aconseguiria els mateixos efectes) Precisament avui a la feina, ho he vist més clar que mai, ja que he presenciat com els meus companys, es creuaven de braços en veure com els trepitjaven impunement. Potser hauria de parlar amb els meus caps, i dir-los que baixin el sou un 30% a tothom i que a mi en donin el 5% del que s'estalviïn. Estic segur, que posarien a parir a tothom, al següent costellada, però no mourien ni un dit per evitar-ho.



En un dia com avui, hauríem de reflexionar sobre el perquè en deixem esclafar per les rodes de la industria, tal com diuen Heaven 17 en la seva cançó “Crushed by the wheels of industry”. Una meravella de cançó, que com moltes de les cançons que presento, han de veure com han de cedir el protagonisme a les meves dèries.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, I el so a tota canya.
Què en gaudiu, i canya a la classe obrera.

ANY: 1983
Àlbum: The luxury gap

Senzill: Crushed by the wheels of industry