diumenge, 30 de març del 2014

ANI LORAK - Shady lady (Live 2011)


30/03/2014:


Tenir raó no vol dir que es poden fer les coses de qualsevol manera, tant el les “grans” coses com en les “petites”. Quan estava pensant en fer aquest escrit, em vaig assabentar que havien acomiadat a un companys per raons justificades. Com havia passat? Doncs aquest company, carregat de raó i de raons, va decidir fer una queixa contundent i inequívoca de la injustícia que estava patint en el seu lloc de treball. Que quedi clar. Aquest company tenia tota la raó, i ningú pot negar-ho. Té raó i fins i tot té motius justificats per queixar-se com ho ha fet. Va enviar un escrit deixant clara la seva indignació i fruit de la seva desesperació. L'escrit era carregat d'agressivitat que els que d'una manera o altre, són culpables de la seva situació, han trobat arguments per acomiadar-lo, amb una mà davant i una darrera. Així doncs, aquest company, després de ser maltractat, serà acomiadat per queixar-se, tenint tota la raó del món per queixar-se, i el seu acomiadament, justificat. Tenint la raó, no ha fet les coses com les havia de fer, i per tant ha perdut els arguments que li donaven la raó.

L'altre demostració d'això la tenim en el conflicte entre Ucraïna i Rússia. De entrada hem de tenir present que un país on el cap de la oposició pot ser segrestat, torturat i mutilat per un grup de delinqüents, deixa entreveure que la democràcia no funciona gaire bé en aquell país. Però per altre banda, la revolució ucraïnesa, és realment estranya. Si més no, jo no m'imagino que a casa nostra s'iniciés una revolució, pel fet que enlloc de fer un pacte comercial amb un país, es fes amb un altre país. Així doncs, és cert que és possible que el poble d'Ucraïna necessites canviar de govern, però com ho ha fet, i pels motius que ho ha fet, fa que la seva “raó” perdi força i credibilitat.

I aprofitant aquest desori de revolució, una part del que era dins de Ucraïna, Crimea, ha decidit tirar pel dret marxant d'Ucraïna i tornar a la Mare Rússia. Per raons històriques i culturals, el més normal de món és que Crimea fos una part de Rússia i no d'Ucraïna. Fins i tot, després de la bogeria col·lectiva ucraïnesa, aquests van decidir reprimir a la població russofona (un 80%) treien el rus com idioma oficial en aquesta península. Si les coses s'haguessin fet bé crec que ningú podria posar en dubte, la voluntat del poble de Crimea de tornar a la mare Rússia. Però com les coses s'han fet malament, amb soldats armats i ocupant territori que oficialment no els hi correspon, doncs tot i tenir tota la raó, la comunitat internacional, no els hi reconeix aquesta “raó”. És veritat que al poble de Crimea, segurament se la porta fluixa el que pensi la comunitat internacional, ja que tenen del seu costat, als Russos, que tal i com va dir un amic meu, són “el primo de Zumosol”. Les coses sempre s'han de procurar fer bé, i el fet de tenir la raó no t'empara per fer les coses de qualsevol manera.

Ja que parlem d'Ucraïna, em dona la oportunitat de parlar de la Ani Lorak, que em té el “cor” robat, i que per sort té una cançó magnifica (potser en té més, però no les conec) És la cançó “Shady lady”, que va presentar a Eurovision al 2008. Ja he parlat d'aquesta cançó, i en el seu dia, vaig dir que era una llàstima haver-la fet tan curta, i que era una cançó que demanava a crits, una mica més de durada. Sembla que em van fer cas, i en un directe de 2011, la van fer més llarga i un pel més rockera. Tot plegat, demostra que els Ucraïnesos, quan volen, saben fer bé les coses, tot i que el maquillatge que porta aquesta preciositat de la que estic “perdudament enamorat”, no és el més encertat, però la seva bona veu i presència ho supleixen tot, encara que no lo suficient, per fer que el públic ucraïnès, es desmeleni una mica. Veien vídeos de directes a Ucraïna, el públic ucraïnès, és realment fred.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu!!

ANY: 2008
Àlbum: Shady lady


ANY: 2011