dissabte, 20 de novembre del 2010

HEAVEN 17 - (We don't need this) Fascist groove thang (Live 2010)


20/11/2010
Avui es compleixen 35 anys de la mort del dictador, i encara tenim records d’ell per moltes parts de casa nostra. És greu que encara quedin records d’aquest senyor, a Espanya, però que en quedin a Catalunya, és un cas de manicomi o de masoquisme. Aquest senyor va manar durant 40 anys gràcies al poder de la força i arravatant el poder a un govern escollit democràticament. Per tant aquest senyor, manava de la mateixa manera que ho fan el delinqüents i així s’hauria de tractar a la nostra historia (i a la espanyola, també)

Doncs aquest senyor va encarregar per glòria seva, una escultura que va posar al riu Ebre en el seu pas per la població de Tortosa, i avui 35 anys després de la mort del tirà, aquesta estàtua encara hi és. Hi han plataformes cíviques que lluiten per treure la escultura feixista del carrer i posar-la a un altre lloc (a un museu per evitar que oblidem el horror feixista, o directament, que es destrueixi. El meu amic Tannu Tuva ho explica millor.

Doncs no pot ser, ja que l’alcalde de Tortosa, ha decidit amb “seny” no treure-la, per no ferir susceptibilitats, per recordar a tothom que hi va haver una època fosca, i . . . per mil motius, que només ell es creu. Cal dir, que la escultura, continuarà al seu lloc, gràcies als vots favorables de PP, i de CiU. Sí, sí. De CiU. Aquells que ara diuen “Una Catalunya millor”. Aquells que mentre són a la oposició són els que tenen més empenta i els que es mantenen ferms i el més catalans dels catalans, però ja hem vist que abans, i ara encara també, són força conservadors, sobretot en el estat de la relació entre Catalunya i Espanya. La setmana que ve, ens toca decidir quin tipus de president volem, i tindrem, el que ens mereixem.

La cançó per acompanyar l’aniversari del dictador i la meva protesta per la conservació d’un monument feixista, és “(We don’t need this) Fascist groove thang” de Heaven 17. Un grup de Sheffield que va publicar el seu primer treball al 1981, amb un disc brutal, i carregat de “alguna cosa més que música”. Penjo la cançó en un directe d’aquest mateix any. La cançó és d’aquelles que quan comença, penses que massa soroll per tant poca cosa, però quan acaba la cançó, te’n adones que estàs movent tot el cos.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, I el so a tota canya.

ANY: 1981
Àlbum: Penthouse and Pavement

















CD Single: (We don’t need this) Fascist groove thang



















ANY: 2010

(We don't need this) Fascist groove thang (Live 2010)


Més cançons i més informació.

dimecres, 17 de novembre del 2010

LADYHAWKE - My delirium

16/11/2010

Ara fa un any, comentava que una companya de feina . . . una amiga, ho havia deixat tot per anar-se’n a viure a Austràlia amb la seva parella. Tots dos van començar un camí difícil i incert, però ho van fer amb fermesa i decisió, sabent que els reptes vitals i quotidians serien importats i difícils,

Ha passat un any, i les coses han estat (i estan) difícils, però han anat tirant. I pel que respecte als reptes vitals, doncs sembla que ha estat tot un èxit. No podia ser d’un altre manera, el caràcter d’aquesta amiga meva, fa que aconsegueixi sortir sempre endavant. I si a sobre té l’ajut de la seva parella, un noi força
trempat, doncs encara que costi, se’n surten.

La veritat és que a la feina, trobo molt a faltar aquesta amiga meva, però que hi farem, va decidir fer un gran viatge, en tots els sentits, i en certa forma la envejo. Durant aquest any tant important a la seva vida, un dia va recomanar mitjançant el Facebook, una cançó, que quan la vaig sentir, vaig pensar que era una gran cançó, i avui, celebrant el “nou” aniversari de la meva amiga, la penjo.
Es traca d’una cantant neo zelandesa que diuen que té un aire “vuitanteru”, però és avui dia, i de fet des de fa 20 anys, a mi, tot em sona “vuitanteru”.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, I el so a tota canya.

ANY: 2008
Àlbum: Ladyhawke
CD Single: My delirium



















LADYHAWKE

Nacionalitat: Nova Zelanda

ANY: 2008
Àlbum: Ladyhawke




















01 – Magic
02 - Manipulating Woman
04 - Better Than Sunday
05 - Another Runaway
06 - Love Don't Live Here
07 - Back of the Van
08 - Paris Is Burning
09 - Professional Suicide
10 - Dusk Till Dawn
11 – Oh my
12 - Crazy World
13 - Morning Dreams

CD Single: My delirium


















02 - My Delirium (Sunship Remix)
03 - My Delirium (Sugardaddy Remix)
04 - My Delirium (Chateau Marmont Remix)