dissabte, 23 de juny del 2012

SHAKIRA - Antes de las seis


-->
23/06/2012:

-->
L'altre dia va ser l'aniversari de la meva filla petita. Si no recordo malament, és el primer cop que parlo d'ella i sobre ella. És una nena força independent per una banda, però amb la seva curta edat, no pot evitar ser al mateix temps, força influenciable. Musicalment parlant, fins no fa gaire, no tenia cap criteri propi i li agradaven les cançons que posa la seva mare o la seva germana gran (la música del papa, és de sorollets). Però va ser a final d'aquest passat hivern, que vaig notar que les coses ja no eren així, i que finalment era ella la que havia decidit quina cançó li agrada més, i quina no li agradava. La cançó escollida va ser “Antes de las seis” de la Shakira. Entre tot el que podia escollir (de la discoteca de la seva mare) va escollir a aquesta colombiana que com ja he dit algun cop, li tinc certa debilitat, ja que sincerament m'agraden la majoria de les seves cançons.
-->
La meva filla, a més d'escollir una cantant amb la que la meva dona i jo podem conviure perfectament, ho va fer amb una cançó de gran caràcter melòdic, on no hi ha cap espai per les famoses danses de la Shakira, i això m'agrada, ja que la meva filla no s'ha deixat encisar per una cançó “marxosa” amb una coreografia increïble on apareix una Shakira enlluernant, sexy, divina, princesa. La meva filla ha escollit una cançó relativament senzilla, amb una melodia plena de bellesa i amb un vídeo clip poc espectacular. M'ha agradat l'elecció que ha fet la meva filla petita. Així doncs, només em resta desitjar-li a la meva filla petita, que els proper any sigui esplèndid per ella.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 2010
CD: Sale el sol
-->
Senzill: Antes de las seis.
-->

diumenge, 17 de juny del 2012

NEW ORDER – Crystal (FINSBURY PARK - 2002)


17/06/2012:

El passat dijous i ahir, van tocat al Sonar, els New Order, grup que es mereix que en faci una referència. New Order va entrar tard, però fort a la meva vida, i vaig passar uns mesos que a la meva no hi havia gaire cosa més que New Order. Però si van entrar amb força, poc a poc, molt poc a poc, han anat sortint de la meva vida. Per mi és un grup que fàcilment suspèn l'examen constant del pas del temps i cada cop més, penso que viuen de venir d'on venen i de ser qui són. Cosa que tampoc entenc, ja que per mi, Joy Division no són gran cosa, i si algú em segueix, sabrà del meu club dels insofribles i insuportables, i Joy Division és un dels que té un lloc de privilegi en aquest club. I New Order, dia a dia s'apropen més a aquest “selecte” club d'insuportables i insofribles. Considero que no són precisament uns musics extraordinaris, i que han tingut molta sort. Jo els vaig veure en directe, al Primavera Sound del 2005, sabent que anava a veure a una llegenda, però la veritat, no n'esperava gran cosa. Els membres de New Order tenen dificultats extremes per comunicar-se amb el públic, i des del meu punt de vista, són d'aquells musics, que per timidesa o inseguretat, adopten una actitud freda i distant, que sembla treballada i feta amb tota la intenció, però que penso que en el fons, amaga moltes carències. Cal dir que el cantant es mou, però ho fa d'una manera que difícilment es pot ser més sapastre (sempre m'ha sorprès que un music, no sàpiga ballar mínimament bé) i el que se salva de la crema, és el baixista, que aquest de tant en tant es passa de “posturetes” i de ganes de protagonisme, però com la resta, el que volen és passar desapercebuts, doncs s'agraeix a algú que faci una mica d'espectacle.

Potser perquè no me'n esperava massa, el concert em va agradar força, sobretot tenint en compte, que el repertori que van tocar va ser un fifty-fifty entre les seva vessant electrònica i la “popera” (i aquesta última, sempre m'ha fet una mica d'angúnia) Però el que em va sorprendre més del concert, és el “morru” que li fan posar al concert, ja que portaven a la noia que feia els cors, pre enregistrada. Tots sabem o hauríem de saber, que en un concert, sempre hi han coses pre enregistrades, sobretot si és de música electrònica, però portar enregistrada a la noia que fa els cors, em sembla una falta de respecte per l'audiència.

Sembla ser, que des de fa un temps, el grup i el baixista, han partit peres, i mentre el grup està de gira, el baixista s'ha muntat una gira tocant els temes de Joy Division (es deu voler suïcidar?, amb aquesta música, no n'hi ha per menys, i no estic fent cap acudit de mal gust) Vaig pensar, que potser, portarien al baixista pre enregistat, però sembla que aquest cop han tingut la decència de contractar a algú.

Deu meu!!!! he “rajat” de New Order i de Joy Division!!!! segur que m'he guanyat moltes enemistats. Però el fet d'haver “rajat” de New Order, i d'haver dit que moltes de les seves cançons no superen la prova del temps, també he de dir que tenen veritables obres mestres, i que cal reconèixer aquest bon treball que han fet amb moltes cançons. Presento un directe de “Crystal” de l'any 2002, on si duien a la noia dels cors, i on fan una actuació força bona i fins i tot els fa creïbles. Em reservo quines són les cançons que superen el pas del temps i quines no, per mes endavant.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 2001
CD: Get ready.


















CD-Single: Crystal.


















ANY: 2002




NEW ORDER


Nacionalitat: Angalterra

ANY: 2001
CD: Get ready.


















01 - Crystal
02 – 60 miles an hour
03 - Turn My Way
04 - Vicious Streak
05 - Primitive Notion
06 - Slow Jam
07 - Rock the Shack
08 – Someone like you
09 - Close Range
10 - Run Wild

CD-Single: Crystal.


















01 - Crystal (Radio Edit)
02 - Crystal (Digweed & Muir Bedrock Radio Edit)
03 - Crystal (Digweed & Muir Bedrock Mix)
04 - Crystal (Digweed & Muir Bedrock Dub)
05 - Crystal (Lee Coombs Remix)
06 - Crystal (Lee Coombs Dub)
07 - Crystal (John Creamer & Stephane K Main Remix)
08 - Crystal (Creamer K Main Mix)
09 - Behind Closed Doors

ANY: 2002