dimecres, 24 de març del 2010

IAMX - Kiss + Swallow

24/03/2010:

No sabia re d'aquest grup fins que en btretze va parlar d'ells i em va permetre escoltar-los i veure'ls. La primera impressió va ser molt bona. Em van agradar molt, però malauradament van entrar al llistat de grups que he d'escoltar amb més atenció algun dia (i que en realitat, difícilment acaba arribant aquest dia)

Des de fa uns dies, he estat escoltant cançons d'aquesta formació, amb mes atenció, i em reafirmo amb la meva primera impressió. De fet, vaig més enllà, i penso que poden ser un grup magnific. El que he escoltat és molt bo. No es repeteixen i tenen prou força i contundència (i això no vol dir fer més soroll del que fa falta). La veu és d'aquelles que emociona, amb un cantant que sap cantar molt be, i sempre acompanyat d'una instrumentació adequada.

I el que és millor, crec que són un grup de directes. Si més no, tenen un estil i unes cançons perfectes per fer un directe impactant. Si la interpretació de la música i de les melodies, i la veu fa justícia al que enregistren, crec que poden fer grans concerts. La veritat és que no tinc ni idea de com ho fan, però personalment, si pogués anar al concert que fan el proper dissabte, hi aniria molt il·lusionat. Malauradament no podré anar-hi, però tot em fa pensar que d'aquí a uns anys me'n penediré de no haver-hi anat.

Penjo una de les seves primeres cançons. Per què aquesta? L'atzar.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 2004
CD: Kiss + Swallow


ANY: 2004
Maxi: Kiss + Swallow (Radio Edit)


Més cançons i més informació

diumenge, 21 de març del 2010

THE BLACK EYED PEAS - Meet Me Halfway

21/03/2010:


Quan l’Espanyol va construir el seu nou estadi, mai vaig pensar en la possibilitat, que aquest espai pogués ser aprofitat per donar cabuda a concerts de gran format, tot i que era evident. Això demostra la meva poca capacitat per pensar.

Doncs sembla ser que al juliol, qui estrenarà aquesta forma de treure rendiment econòmic a l’estadi, seran Black Eyed Peas. Aquest grup, no m’hauria d’agradar, ja que el rap i jo, normalment no som massa amics, tot i que de tant en tant, l’excepció confirma la regla.

Els Black Eyed Peas, són un grup de rap, sense cap mena de dubte diferent, ja que enlloc d’aprofitar-se de la feina d’altres, creen la seva pròpia música, i construeixen les cançons des del principi fins al final pensant amb aquella cançó, buscant sempre aquell matís, que pot fer especial determinat moment de la cançó. Un altre cosa que els caracteritza, és la composició d’unes tonades, perfectes, enganxoses de mala manera i belles, normalment molt belles, amb l’afegit d’ena veu preciosa com poques com és la de la Fergie. L’última característica que m’agrada d’aquest grup, és que tot i ser un grup de rap, s’allunyen del tot del estereotip maliciós del “viu-rapit-i-deliquint-per-morir-jove-i-fes-ho-de-la.manera-més-superficial-que-puguis” amb que la majoria de grups de rap, ensinistren als joves, normalment de raça negre i de classes desafavorides, per perpetuar-los en aquest clixé tant perjudicial que no permetrà mai, que certes comunitats puguin prosperar com caldria. Tampoc és que els Black Eyed Peas siguin súper involucrat amb la societat, però si més no, no proporcionen actituds que impedeixen els creixement social de certes comunitats.

No, aniré al concert, encara que si tingues temps i diners, potser si. Em semblen prou interessants com per dedicar-los una estona. I no puc amagar que, apart de la seva veu, la Fergie, te característiques que em posen molt content i molt nerviós.


Us deixo amb un dels seus últims senzills, Meet Me Halfway, del seu darrer CD, on podem gaudir de totes les qualitats de Black Eyed Peas.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 2009
Àlbum: The E-N-D


Senzill: Meet Me Halfway


Més cançons i més informació.

THE BLACK EYED PEAS

Nacionalitat: Estats Units.
Web oficial: http://www.blackeyedpeas.com/home/home
Webs d'interès:

ANY: 2009
Àlbum: The E-N-D


01- Boom Boom Pow
02 - Rock That Body
03 - Meet Me Halfway
04 - Imma Be
05 - I Gotta Feeling
06 - Alive
07 - Missing You
08 - Ring A Ling
09 - Party All The Time
10 - Out Of My Head
11 - Electric City
12 - Showdown
13 - Now Generation
14 - One Tribe15 - Rockin’ To The Beat

Senzill: Meet Me Halfway


01 - Meet Me Halfway 03:47
02 - Meet Me Halfway (DJ Ammo Poet Name Life Mix) 05:28
03 - Meet Me Halfway (Jeepney Halfway Mix) 05:33
04 - Meet Me Halfway (Richard Vission Solmatic Remix) 05:31
05 - Meet Me Halfway At The Remix (Will.I.Am Remix) 05:52
06 - Meet Me Halfway In 3D (Will.I.Am Remix) 05:42
07 - Meet Me Halfway, Baby (Printz Board Remix For Beets & Produce Inc.) 05:28

I Gotta Feeling (live a Mèxic)