dissabte, 22 de setembre del 2012

PAKT - Freiheit

22/09/2012:

Per acabar les entrades dedicades a And One, parlaré d'un altre grup. Pakt.

Tot i ser un dels millors grups per mi, amb cançons veritablement impossibles de superar, And One, també pot ser criticat. I es que en els darrers CD's, And One corria el risc de auto copiar-se i estancar-se en un tipus de cançó amb un marcat tarannà “Andguannià”. Suposo que això mes el xoc de trens de dues (o potser tres) personalitats potents, van fer que la que era fins l'any passat la formació d' And One , es trenqués.. And One va ser format per l'Steve Naghavi (alma mater d'And One) i en Chris Ruiz. Aquest últim va durar poc al grup, ja per desavinences musicals. Amb el anys, va tornar a ser membre d'And One i finalment, ha tornat a marxar. S'ha emportat amb ell, a l'altre teclista de l'antiga formació d'And One, en Gio Van Oli, i tots dos han format PAKT.

Escoltant a Pakt, ràpidament entens lo de les desavinences musicals, ja que han aconseguit un so totalment diferent del d' And One, sense trair-se a ells mateixos, fent un EBM potent i . . . manual? No sé. Un EBM fàcilment tocable, sense la necessitat de portar coses enregistrades. Sincerament, sonen molt, però que molt bé, i tot i tenir un flaire retro, sonen frescos. Sembla que pels directes, compten amb el suport d'un baterista (segueixo dient que la paraula correcte és baterista) que em fa l'efecte que és un ex-Combichrist, però enlloc he trobat cap referencia en aquest sentit, per tant, deuen ser imaginacions meves (imaginacions d'un que comença a fer-se gran)

Presento el vídeo de “Freiheit” que crec que en alemany, vol dir “llibertat”. No sé si serà un indirecta directa al que cercaven marxant d' And One. El vídeo està molt bé. I llibertat, és el que sembla que el poble català esta reclamat últimament. En aquest sentit, tinc dues preocupacions. La primera és que l'Artur “Figo” Mas, encara no ha pronunciat la paraula “independència” i parla de “estructures d'estat”. Estructures d'estat es un concepte força ambigu. Els Mossos d'esquadra, la sanitat o les presons, ja són estructures d'estat, i avui per avui, estem ben lluny del ser un estat propi. Tot i això, indulto temporalment a l'Artur “Figo” Mas (pensava no li podria perdonar la venda que va fer del nou estatut per una mísera foto) i li retiro el qualificatiu de “Figo”.

El segon concepte que m'amoïna en tot aquest afer de iniciar el camí per un estat propi, és que està tot massa fonamentat en la economia. Si per qualsevol motiu, el tema econòmic queda resolt o mig resolt, tot el que està bullint l'olla, es refredarà immediatament i costarà molt de tornar a escalfar. El que vull dir, es que sembla que el poble català, està cridant “justícia” quan hauria de cridar “llibertat”. Potser ara que hem cridat l'atenció del món, cridant “justícia” podem fer veure al món, que volem la llibertat.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 2011
CD-single: Freiheit

ANY: 2012
CD: Berlin 
Freiheit


PAKT


Nacionalitat: Alemanya
Webs d'interès:


ANY: 2011
CD-single: Freiheit
 
01 - Freiheit
02 – Angriff
03 - Freiheit (Robert Goerl Remix by Robert Goerl of DAF)
04 - Freiheit (Gummi-Drum-Remix by G. Thomas of Funker Vogt)
05 - Freiheit (Freiheit und Gerechtigkeit Rework by Formalin)

ANY: 2012
CD: Berlin
 
01 - Freitag der 13
02 – Freiheit
03 - Burn Home Burn
04 - Schwarz & Weiß
05 – Lichterloh
06 - Grey into Red
07 - All Reminds me
08 – Egoshooter
09 – Revolution
10 – Liebespakt
11 - The fish...
12 - Outro

diumenge, 16 de setembre del 2012

AND ONE – Techno man (live 2006) / Military fashion show (live 2006)

15/09/2012:

Per fi avui he anat al concert d'And One. Bé, no passarà a la historia com un dels meus concerts inoblidables, però ha estat un molt bon concert. He de dir que he anat a aquest concert, gràcies a les maquinacions de la meva dona, que sense que jo ho sabés (be això es pensava ella, ja que la vaig “calar”) em va comprar les entrades per anar-hi. Fins aquí, és un gest que la honora, però el que sí que no m'esperava (i amb això no la vaig “calar”) és que també havia comprat una entrada per a ella. De fet, em feia més il·lusió que ella anés al concert amb mi, que el propi concert en si. Va comprar les entrades sense saber qui era And One, ni quina música feien. Finalment, li vaig dir “són aquests” i li vaig posar el CD “SPOT”, que és un dels CD's que més he escoltat i que per mi, és d'aquells àlbums que s'hauria d'exposar en una sala d'art, ja que és un 10. El fet que jo hagi escoltat aquell CD tants cops va fer que el reconegués, i és va quedar tranquil·la, ja que la majoria de les cançons li agradaven força. Em vaig veure en la obligació de dir-li la veritat a la meva dona, i fer-li saber, que apart d'aquell CD, en tenien molts mes, i de fet, l'”spot” el tenien una mica oblidat. Així dons, li vaig fer una recopilació de les cançons més imprescindibles (em van sortir 4 CD's) i li vaig deixar escortar el primer. Va quedar totalment trasbalsada i decebuda, ja que era una música que no li va agradar gens. Ràpidament, vaig intentar optimitzar al màxim el temps i vaig buscar les cançons que tocaven en l'actual “tour”. Ahir, poc menys de 24 hores abans del concert, btretze em va fer saber exactament el “setlist” de les cançons que van tocar el dia abans a Madrid (Moltes gràcies btretze) Però ja no hi havia temps de reacció. Així dons, la meva dona, ha iniciat el camí cap al concert, convençuda que passaria una estona força agobiada. La prova que ha estat un bon concert, és que ja tenim una nova fan de l'Steve Naghavi (i que be canta!! i que bé balla!!! i és guapo!!! té un aire entremaliat que el fa molt atractiu!!! m'ha agradat molt i no se m'ha fet gens llarg) La prova definitiva, és que per anar al concert, m'ha demanat que en el cotxe no poses música d'And One, i per tornar, m'ha demanat tot el contrari. Si fins i tot, a ballat “Deutschmaschine”. Això sí. Li hauré d'ensenyar certes coses de la cultura de concert. No es pot anar a sopar mig hora abans que començi, ja que les probabilitats d'arribar tard, són moltes. I les probabilitat de quedar al final de tot de la sala, són absolutes. I és clar, han passat les dues coses,

Referent al concert en ell mateix, dir que m'he de menjar amb patates una acusació que sempre he fet sobre And One, ja que toquen en directe, i toquen les coses més difícils. Vull dir que no es limiten a fer acords llargs o a tocar la nota baixa duran tot el compàs. En Nico Wieditz s'encarrega (aparentment) de les coses més complicades, mentre que en Rich Schah sembla que li fa de suport. En Joke Jay, toca la percussió o bateria i fa el cors i fins i tot fa la veu principal en una cançó (personalment, crec que lo de la percussió s'ho podria estalviar i que ho fan perquè no s'aborreixi durant el concert. Ara lo dels cors, sense cap mena de dubte, és un valor afegit, i en algunes cançons d'And One, els cors són VITALS) L'Steve Naghavi, en la seva línia, cantant i ballant i connectant amb el públic d'una forma molt peculiar fent bromes i passant-s'ho bé. S'ha de dir que l'Steve, ha acabat el concert afònic, símptoma que s'entrega molt.

Per mi, un dels punts negatius d'And One en directe, és la mania que tenen de fer versions d'altres. I no és que no m'agradin, que de fet m'agraden força, però és clar, And One ja té moltes cançons pròpies i si “perd” el temps amb cançons dels altres, doncs ens quedem en les ganes de cançons seves. Per exemple, he trobat a faltar “Sternradio”, “ Traumfrau”,” Schwarz”, “Panzermensch”, “ Für”, “ Speicherbar”, “So klingt liebe”, “Life isn't easy in Germany”, “ Fernsehapparat”, “Krieger”, “ Strafbomber”, “Don't get me wrong”, “The End of Your Life”, “H.A.T.E.”, “Spontanverkehr “, “Friend Of Stars”, “Hall Of Souls”, “Recover You“, “Tanz Der Arroganz”, “Die Mitte”, “Uns Gehts Gut”, etc.

Bé, hem arribat tard (mentre l'Steve cantava Back Home al piano) hem estat al darrera de tot (un “paiu” - dit amb tots els respectes - va enregistrat “Steine sind Steine”. Si ho trobo pel Youtube, ho enllaçaré) i hem hagut de marxar “pitant”, gairebé amb el grup a l'escenari, perquè la cangur, havia de marxar. Però m'ho he passat molt bé, al costat de la meva dona, (que sembla que també s'ho ha passat bé) escoltant en viu, a un dels meus grup preferits.
Foto feta per btretze

Quina cançó he de posar avui? En un principi, tenia clar que la escollida seria “Techno Man”, però durant el concert, he canviat d'idea, ja que el públic del concert estava una mica “apagat”, i cada cop que l'Steve posava el micro en direcció al públic, aquest gairebé no s'escoltava, fins a “Military Fashion Show” on el públic s'ha fet sentir cantant amb força aquesta cançó. Com m'acostuma a passar, quan he d'escollir entre dues cançons, no puc fer-ho, i finalment, comparteixo les dues cançons, que tractant-se d'And One, segur que és bona cosa. Les dues són en directe, i són amb la formació de l'any passat. Aquest any, hi ha formació nova, que no és nova, ja que ja havien estat membres d'And One, sobre l'any 2000. De fet, sembla que And One, te dues formacions, que es van tornant.
Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 2009
2 DVD: Live